Мумии на пришълци

В Южна Америка, където отдавна са свикнали с всякакви появи на НЛО, този път срещата с извънземните едва ли не е станала доста обидна. За невероятният случай, който станал близко до градчето Салинас, в Пуерто-Рико, разказва британското уфоложко списание Flying Saucer Review.

Веднъж местен любител на древни находки бродел по хълмовете в подножията на планините като търсел индиански артефакти и изведнъж видял няколко малки вещества, които били високи не повече от 30 см. Едно от тях се опитало да хване мъжа за крачола на панталона, видимо за да установи контакт със землянина. Само че пуерториканецът изведнъж се изплашил и халосал джуджето с всичка сила с една тояга по главата. Съществото, с пробит череп, паднало на земята, а неговите спътници се скрили в гората.

След това телцето на извънземното било сложено в спирт и минавало от ръка на ръка докато. в края на краищата, било конфискувано от една от тайните служби на САЩ.

Поредната среща с представители на други светове се случи през октомври 2002 г., в Чили. Семейство от Сантяго, което било на почивка в Консепсион, намерило в околностите на града странен човекоподобен "гном" с явни следи от изгаряния. Той бил на ръст всичко на всичко 7,2 см, имал несъразмерно тяло с голяма глава и много дълги пръсти на ръцете.

Увили раненият пришълец в хартия и го занесли у дома. Той преживял още осем дни като от време на време отварял очи, а после умрял. Телцето му постепенно изсъхнало и се превърнало в мумия.

Психиатърът и специалист по похищения на борда на НЛО Марио Дусел заявил, че огледаното същество не е абортиран, нито човешки, нито животински, плод. Неговият извод бил потвърден пряко в ефира на един от местните телевизионни канали от известни ветеринари. По тяхно мнение, мумията на съществото не прилича на нито един от съществуващите видове животни, може би защото то няма, нито е имало, дори и следа от опашка.

Археолозите понякога намират много странни древни мумии и скелети, чиято принадлежност към човешкия род е доста съмнителна. Хипотезите, които обясняват техния произход, не са особено разнообразни: мнението на учените съвпада в едно – това или са древни генетични уроди или ...... извънземни!

Многобройните скептици от света на науката, като правило, се опитват да оспорват изводите на уфолозите за една или друга "извънземна" находка. Така и до този момент не утихват споровете, свързани със знаменитата "мумия от Уайоминг".
Тя беше намерена в планините на Сан-Педро (щата Уайоминг, САЩ) от златотърсачите Сесил Майн и Франк Кар. През октомври 1932 г. те намерили златна жила, коятовлизала навътре в скала.

"Златотърсачите решили да използват динамит за да взривят част от планинския склон, - разказва историкът А. Низовски. – Когато димът от взрива се разнесъл, те с удивление видели, че стоят на входа на малка пешерка. Вътре имало нещо като малък пиедестал, на който седяло, скръстило крака.....малко същество, а по-точно – мумия на същество, подобно на гном!

В седящо положение тя не достигала повече от 18 см, а общият ръст – 35 см. Мумията била отлично запазена, виждали се даже ноктите на ръцете. Това несъмнено не били мумифицирани останки на дете! Тялото имало цилиндрична форма, ръцете били дълги и големи, с необичайно дълги пръсти, кожата - с цвят на бронз, доста набръчкана. Лицето на гнома приличало на лице на старец – с тежки вежди, огромни изпъкнали очи, плосък нос и много широка уста с тънки устни.

Златотърсачите извадили странната мумия от убежището й и тръгнали с нея към бившия град Каспер. Доста учени се събрали за да видят урода.

Рентгенът показал, че Педро (така кръстили загадъчния гном) има във вътрешността си напълно оформен скелет, на практика неотличим от човешкият. Фонтанелата на темето била затворена, което показва, че съществото е било възрастно. То имало и пълен набор от зъби, като кучешките били доста големи и заострени, като на вампир.

Според мнение на експерти, възрастта на съществото към момента на смъртта била около 65 г. Рентгенът показал и увреждания на гръбначния стълб, счупена ключица, а черепът бил разбит от силен удар.

Опитите на учените да обяснят загадката на "мумията от Уайоминг" попаднаха в задънена улица. През 1993 г. френският зоолог доктор Франсуа де Сар изказал хипотезата, че Педро би могъл да е дете-урод с неправилно оформен череп, на чийто скелет някой е надянал изсъхналата кожа на възрастен човек. Подобен род "шеги", макар и страшни, правели на островите на Океания, като използвали за тях предимно човешки черепи. Но тази хипотеза не може да обясни зъбите на Педро – зъби на възрастен човек...

Откритата мумия първо била собсттвеност на златотърсачите. След няколко години те я продали на предприемача Айвън Гудман, а той – на някой си Леонард Валера и, в края на краищата, следите на маликия Педро се губят...

В Турция намерили спящ елф!

Още една "пещерна мумия", чиято възраст е някъде от края на последния ледников период, бе открита неотдавна от турски спелеолози. Трупът на мумифицирано човекоподобно, по-скоро от извънземен произход, почивал в саркофаг, направен, както първоначално предположили учените, от кристал.

Ръстът на пришълеца не бил повече от 1,20 м. Той имал светлозелена кожа, мъжки полови органи, а на гърба – големи крила, като на насекомо или ....елф от приказките!

"Въпреки толкова необичайната външност - казва археологът Салим Тернсамбей, - съществото повече прилича на човек, отколкото на животно. Носът, устните, ушите, ръцете, стъпалата, ноктите на съшеството много наподобявали човешките. Само очите рязко се отличавали от нашите и били съвсем безцветни като на влечуго."

На всичкото отгоре биолозите и медиците заявяват, че не могат да кажат с пълна увереност, че тялото на съществото е напълно безжизнено. Възможно е да е потънал в сън и някога да се събуди.

Що се отнася до саркофага, то той само на пръв поглед изглеждал кристален. След изследванията се оказало, че е направен от много здрав и блестящ кристален материал, който е непознат на земляните.

Пришълец изпод бонбоните

Е една неделна майска утрин на миналата година, в Международния център по спасяване на птици IBRRC в американския град Корделия, щата Калифорния, попаднала ранена патица, чиито рентгенови снимки направо шокирали еколозите. Те видяли на тях отчетливо изображение на неизвестмо същество.

Главата му, с добре очертани очи и полуотворена уста, се намирала в коремната кухина на птицата. По думите на представител на Центъра, това, което видели, приличало на "глава или лице на извънземно".

Развълнувани от неочакваното откритие, работниците на центъра предположили че извънземният карък се е зазяпал и е станал храна за птицата, което, между другото, не е за чудене, защото именно в този край фермерите често намират в своите полета загадъчни кръгове, с които, според някои, са сигнали, подавани от НЛО на жителите на нашата планета.

"Пришълците са известни с ниския си ръст, – заявила на журналистите Карен Бенцел, директор на IBRRC по връзки с обществеността. – Според свидетелства на очевидците, те рядко са по-високи от метър. Затова, като изхождаме от ръста, решихме, че патицата е погълнала дете на извънземно"

Не могли да спясят ранената патица и малко след постъпването си в Центъра, тя умряла. Направили аутопсия на трупа на животното. "По време на аутопсията всички се вълнуваха зашото мислеха, че животното ще скочи върху нас", - казал представител на Центъра. Само че, въпреки големите очаквания, в патицата не било намерено нищо свръхестествено.

Дали това наистина е бил представител на извънземна цивилизация, който по странен начин се е разтворил в стомаха на умрялата птица или изображението му на снимката е било нещо като мозайка от зърна, така и си останало загадка.

Както и до ден днешен си остава загадка и историята, която се случила в Англия два месеца преди "патешките събития". През февруари 2006 г. британският вестник "Гардиан" съобщи, че жител на Ганторп, в Северен Норфолк, Барни Брум е открил на чардака на селската си къща плътно запечатана пластмасова опаковка от бонбони. Вътре имало спиртен разтвор и трийсетсантиметрова имитация на извънземно същество, на чийто четирипръст крак имало сериен номер.

Брум казва: "Бурканът беше в ъгъла на чардака заедно с други стари вестници. Мисля, че никой не се е качвал там от години."

Бурканът бил увит в стар вестник от 1947 г. и затова британецът предположил, че спиртованата мумия била част от рекламна акция към филма Розуелският инцидент, сниман в 60-е години по мотиви на епизод с намиране на извънземен кораб от американски военни.

Само че уфолозите, които изследвали тайнствената фигурка, не изключват имитацията да е копие на база на истинско същество. Бурканът би могъл да е оставен от американски военен, който живял преди много години в къщата. Още повече, че на 45 мили от дома на Барни Брум са разположени крупни бази на ВВС на САЩ.

"Най-лесно беше да се опровергае всичко и да се каже, че това е измислица. Може и да е измислица, а може би и не. – заявил по повод на случилото се професор Робъртс. – Фактът, че бурканът бе намерен около американска авиобаза, ни кара да предполагаме, че в цялата тая история може да са замесени военните."
Прессекретарят на американската авиобаза заявила, че фигурката не е правителствена. Но професор Робъртс не се учудва на отричането от страна на военните.:"Това си е политика на американските военни. Те винаги отричат срещи с извънземни."

"Това, което ще затвори обръча на времето"

Не по-малко удивителен сюрприз бе поднесен на учените под формата на череп, наперен при разкопки на древни погребения.

През 1924 г., по време на разкопки в близост до селцето Таунг на северозапада на Южна Африка археолозите намерили череп, който веднага породил разкол в средите на учените. Едните от тях били уверени, че принадлежал на маймуноподобно същество, а други – че бил на дете на древен човек.

Ли Бъргър и Рон Кларк от университета Уитуатерсоранд (ЮАР), които изучавали черепа през последните няколко години, издигнали хипотезата, че останките несъмнено са на хуманоид с извънземен произход. При това той не умрял от естествена смърт – на черепа му имало характерни травми. Според Бъргър Кларк, черепът на детето от Таунга, загинало преди 2,5 милиона години, свидетелова, че извънземните още от най-допотопни времена са посещавали нашата планета.

През май 2001 г. 38-годишен жител на едно наше, българско, село близко до Ардино, намери необикновен череп.

Тази находка се оказа свързана с мистични събития. Селянинът разказва, че му се присънили 5 същества, които приличали на извънземни, и му поискали да отиде на указаното място, да намери там останките на техния събрат и да ги погребе както трябва.

"Трябва да отидеш в гората и да вземеш това, което ще затвори обръча на времето, - добавили пришълците, а след това "контактьорът" се събудил. Но вместо веднага да забрави за странния сън, той се натръгнал да "затваря" времето по указания адрес, в Родопските гори, заедно с жена си и един приятел.

Както съобщи тогава вестник 24 часа, това се оказал странен детски череп с шест дупки, но без уста. А близко до него имало метално парче с елипсовидна форма.

След като разбрали за артефакта, учените се събрали в Асеновград за да го изучат.

Според извесният наш антрополог Йордан Йорданов, той никога в живота си не бил виждал череп нито на животно, нито на човек, който да напомня на тази находка.

Катя Меламед, археолог от БАН, също се принуди да признае, че никога в практиката си не е виждала подобно нещо. А Димитър Ковачев, директор на палеонтоложкия музей в Асеновград, заяви, че това са пресни кости, а не древна знаменитост.

Черепът е с детски размер, тежи около 250 гр., костите му са леки и тънки – по-тънки, оъколкото тези на обикновен човек.

Редакторът на уфоложкия дайджест UFO Roundup Дж. Трайнър предположил, че цялата тази история може да се окаже измислица вят погребения на защото едва ли пришълците ще искат да устройват погребения на свой събрат на Земята. От друга страна пришълецът би могъл да бъде убит по време на Втората световна война, когато на "роднините" му не им е било до погребения.

На свой ред българските екстрасенси изчислили, че черепът е бил създаден преди десетки хиляди години в лабораториите на атлантите...

Една от последните находки, свързани с извънземни, бе намерена при прокарването на автомагистрала близко до белгийския град Малмеди. На дълбочина около метър и половина кошът на булдозер изровил скелет, който приличал на човешки. Работите незабавно били спрени и била извикана полиция. Те, на свой ред, извикали патоанатоми защото останките бии доста необикновени.

Скелетът имал непропорционално къси кости на краката и дълги кости на ръцете. А най-важното било превъзходно съхранилият се череп. По вътрешен обем той бил с два пъти и половина по-голяма "вместимост" от черепа на съвременния човек. Лицето заемали огромните от отвори за очите.

Към казаното трябва да добавим, че на дясната ръка на скелета имало седем пръста, а на лявата – шест. Въглеродният анализ показал, че възрастта на находката е 6000 години.

Сега на белгийските учени им предстои да си блъскат главата над въпроса какво точно са изкопали пътните строители – останки от древен урод или поредният космически пришълец, който е намерил своята смърт на Земята?

Източник: chudesa.net