Ще ни се покажат ли извънземните

Съществуват още десет милиарда планети, подобни на Земята Наскоро в САЩ авторитетният астроном Майкъл Майер обявил, че в галактиката има голям брой звезди, подобни на нашето Слънце, около които се въртят планети, приличащи много на Земята.

Като цяло в нашата Галактика са изброени 100 милиарда светещи небесни тела и, по думите на Майер, излиза, че при 10 до 30 милиарда от тях има планети, подобни на Земята.

„При тях има всички признаци за формиране на скалисти планети в условия, аналогични на тези, които са довели до раждането на Земята” – казва ученият.

В продължение на няколко години с помощта на мощен космически телескоп Майер изучавал младите звезди и около много от тях открил дисковидни облаци от космически прах. Смята се, че този прах е страничен ефект от разрушените скали и тяхното сливане при образуването на новите планети.

„Представете си, 10 милиарда планети, абсолютно еднакви със Земята” – продължава ентусиазирано Майер. По-нататък, според логиката може да се направи изводът, който нито един сериозен учен все още не се решава да изкаже на глас. На една от тези планети, на няколко и дори на всички тях трябва да съществува живот. Някъде неразумен, а някъде напълно нормална цивилизация, която е къде-къде по напред от земните обитатели.

МОЖЕ БИ СКОРО ЩЕ СЕ ОТКРИЕ ПЛАНЕТА БЛИЗНАЧКА НА ЗЕМЯТА


Други авторитетни учени не се наемат да потвърдят откритията на Майкъл Майер, въпреки че той е един от най – авторитетните учени в тази област. Това е така, защото съществуването на всичките тези милиарди планети, приличащи на Земята, е само хипотеза.

Хората и по-скоро тези, които се занимават с астрономия, не са се научили да разглеждат в космоса толкова малки обекти като планети, подобни на нашата. Засега са открити повече от 250 планети и светещи небесни тела, но всички те са стотици пъти по-масивни от Земята.

Според учените обаче в близките години ситуацията ще се промени, в смисъл, че се създават няколко много мощни космически телескопа, които ще могат „да напипат” в Галактиката и по-малките космически тела. Много е вероятно само след около пет години да се открие планета близначка на Земята.

КЪМ 2025 ГОДИНА НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ИМАМЕ ЩАСТИЕТО ДА ОТКРИЕМ ИЗВЪНЗЕМНИ СЪЩЕСТВА

Учените продължават ентусиазирано да обещават, че след пет години може да открием планета, а малко след това да чуем и, дай Боже, да видим братя по разум. Това твърди друг американски астроном – Сет Шостак – директор на частен институт за търсене на извънземен разум.

Миналата година в САЩ била открита нова астрономическа обсерватория, чиято главна задача е да търси извънземни.

Сега вече има 42 радио телескопа, а когато я достроят, те ще бъдат 350 и всички ще прослушват небето, опитвайки се да уловят подозрителни радиосигнали от други звезди.

Шостак е убеден, че към 2025 година специалистите от обсерваторията ще открият най-малко една звезда, около която се въртят планети, населени от разумни същества.

И ако теорията на доктор Майер се окаже вярна, много повече такива звезди съществуват в Галактиката.

НОВИТЕ ОБСЕРВАТОРИИ ЩЕ БЪДАТ ОБОРУДВАНИ С МОЩНИ ЕЛЕКТРОННИ ТЕЛЕСКОПИ, КОИТО НЯМА ДА „ПРОПУСНАТ” НИТО ЕДНО ИЗВЪНЗЕМНО ПОСЕЩЕНИЕ

В американския град Розуел, където според легендата станала катастрофа на НЛО, вече повече от 60 години прииждат туристи от целия свят. Там всяка година празнуват юбилей на падането на „чинията” и печелят много пари.

Проект за подобна туристическа зона подготвят и в Русия. По-точно става въпрос за селцето Молебка, разположено на 200 километра от Перм, където били наблюдавани полети на НЛО. Уфолозите твърдят, че там наистина са виждали извънземни, които се разхождали из гората – високи, със сребристи комбинезони. Но не са влизали в контакт с тях. Те спирали за известно време на няколко метра, след което се връщали в своята „чиния”, която моментално изчезвала. Уфолозите предполагат, че преди хиляди години те са имали аеродрум на това място. Проектът предвижда построяване и на няколко музея, а административните сгради ще бъдат във формата на летяща чиния. Обсерваторията, която задължително ще бъде построена, ще бъде оборудвана с мощни електронни телескопи. И друго модерно оборудване. Така че не е изключено тази модерна туристическа зона „да улови” извънземни, дошли за пореден път на това място.

Източник: chudesa.net