НЛО гостуват на нашенци

От дълбока древност земите на Централна България по оста Казанлък-Габрово-Велико Търново имат мистичната слава на мощни контактни зони за общуване със силите на незримото. Сакралното излъчване на териториите в географския център на страната ни съсредоточава и поражда изключително странни и необясними прояви на свръхестественото.

Световноизвестната руска парапсихоложка и ясновидка Елена Вакуленко, която твърди, че извънземни същества от съзвездието Плеяди са на Балканите още от времето на Атлантида, а техните потомци са маите и дошлите през Хималаите и азиатските степи прабългари, определя енергийното поле на България като "уникално". По време на семинар по парапсихология и биоенерготерапия в Габрово, Вакуленко установява, че в местността "Люляците" съществува невероятно мощна контактна зона. НЛО със сферична и капковидна форма нееднократно са прелитали край платото "Градище" над Габрово, където се намират руините на римска крепост. Родената в Горнооряховско софийска контактьорка инж. Милка Стоянова също твърди, че НЛО кацат често на т.нар. Киселчова могила в Габрово.

В една декемврийска утрин през 1988 г. очевидци са стъписани от появата на силно осветено в долната си част странно кълбовидно тяло, разпръскващо жълти и сини светлини над Гюсовския връх в Стара планина, недалеч от прочутия връх Бузлуджа. С помощта на малък бинокъл свидетелите успели да проследят кацането на НЛО на самия връх, състояло се между 7 и 8 часа призори. Вечерта на 24 септември 1990 г. семейството на Детелина Дундова от Казанлък, а по-късно и патрулиращите старшини Боян Боянов и Станчо Костов наблюдавали придвижващ се в посока от минералните бани в Овощник към Бузовград НЛО, променящ формата си от "платно на платноходка" на полумесец и футболна топка, преди да се дематериализира. По време на "пришествието" на неидентифицирани кълба и черни "триъгълници" над Белгия и Средна Европа в периода 1990-1991 г., над Казанлъшко многократно са наблюдавани аномални обекти, излъчващи червеникава светлина и с геометрия, променяща се пред очите на очевидците от сфера на елипса и дори "спускащ се парашут". Журналистката от казанлъшкия вестник "Искра" Стоянка Нешева дори изказва предположение, че Средна гора е зимна база на НЛО.

През последните 15 години появата на неидентифицирани обекти във вид на огнени сфери, полумесеци и призми, променящи мигновено формата и размерите си и извършващи непостижими за съвременната авиация маневри, е все по-често явление в района на Габрово, Севлиево и Велико Търново. На 11 декември 2000 г. над старопрестолния град прелита НЛО, заснет с видеокамера от Валентин Русанов, оператор в телевизия "Евроком-В.Търново". След анализ на видеоматериала от TV-специалисти и експерти по компютърна техника и информационни технологии се установява, че обектът е развил невероятните 150 000 км/ч. По време на своята екстремна визита НЛО извършил светкавична маневра от синусоидално движение по хоризонтала към праволинейно движение по вертикала, понасяйки натоварване от 1000G, немислимо за създадено от човек техническо съоръжение.

Жители на Габрово и региона твърдят, че от десетилетия общуват с расата, която стои зад изявите на НЛО в Централна България. На 18 ноември 1989 г. около 17 часа, докато се разхождала в градината си, бившата учителка от севлиевското село Душево Анна Пенкова съзряла пламтящо кълбо, в предната част на което се виждали същества с небесносиня материя и бели скафандри. Безмълвният контакт продължил три часа. В продължение на повече от 30 години Стоян Стоянов от Габрово контактувал с високи, руси, атлетични и облечени в сребристи костюми пришълци от планетата Зорая. Той запазил обширна информация по медицина, археология и философия на чуждия свят, но починал от здравословни усложнения вследствие на честото изпадане в състояние на транс.

Според споменатата по-горе Милка Стоянова, славяните са произлезли именно от покритата със зеленина и езера планета Зорая, отстояща на 20 000 светлинни години от Земята. В родното си горнооряховско село Първомайци Стоянова осъществила близка среща от втори вид със синкавобяло пулсиращо НЛО, което се спуснало на повърхността, приемайки формата на круша. По телепатичен път й бил обещан реален контакт с екипажа на кораба пред пещера край близкото село Мусина. В уреченото време пред Стоянова и още 12 очевидци се приближилсъщият НЛО и от него се спуснала блестяща лента, преобразила се във фосфоресцираща круша и се пръснала. Тогава се явили стройните руси хуманоиди от Зорая - Жейк, Лот и Гео. Когато контактьорите понечили да поздравят звездните братя, пришълците отстъпили назад, за да не "изгорят" крехките тела на земляните. След това всички насядали, но зораините изчезнали от видимия спектър и присъствието им само се усещало.

Инопланетяните споделили своите прогнози за бъдещето на света и в частност на България, предричайки, че след 1999 г. страната ни ще започне да се съвзема от икономическата криза. Най-интригуващото им разкритие обаче било, че в скалиста местност край габровското село Армяни имало заровени останки от извънземна цивилизация. Издирването им в опит да се разкрие истината за реалния произход на българите и самото човечество вероятно ще бъде едно от най-сериозните предизвикателства пред родната ни уфология.

Източник: chudesa.net