Доказателства за НЛО

Гордън Купър през 15 май 1963 год. извършвал обиколки около Земята с космическия кораб "Меркурий" 22. По време на това пътешествие Купър предал на Земята съобщение, че го наближава ярко зелен обект. Този обект бил засечен и от радарите от наземните станции. Той приближил кораба, известно време летял заедно с него, а след това се отдалечил. За първи пъд Купър видял НЛО през 1951 год., когато по време на полета си над Западна Германия сложните маневри и скоростта на апарата превъзхождали всичко, което било достигнато до този момент от световната авиация. През 1978 г. пред ООН, Гордън Купър заявил: "Болшинството от астронавтите отказват да признаят за НЛО, но аз съм убеден в това, че нашата планета се посещава от същества от космоса. Много години живях без да имам възможност да кажа истината, но сега заявявам - в САЩ не минава и ден без да се засече НЛО от радарите и космическите станции."

През декември 1965 г. екипажът на космическия кораб "Джемини-7", Джеймс Ловел и Франк Бруман вижда загадъчен обект. Корабът извършвал рекорден 14-дневен полет. Ловел съобщил на центъра за управление на полетите в Хюстън, че НЛО-то се намира близо до тях. Първият човек стъпил на Луната, американецът Нийл Армстронг уверява всеки, че на Луната той не е видял нищо необичайно. През 1979 г. един от бившите научни сътрудници на НАСА Морис Шателен заявил, че лично бил свидетел на радиосъобщението на Армстронг до Центъра. По думите на Шателен, Армстронг видял на края на кратера два извънземни космически апарата. Буквално всеки полет на "Аполо" или "Джемини" се съпровожда от ескорт от извънземни космически кораби. И всеки път за тези срещи в космоса астронавтите запазвали мълчание. За първи път названието "Санта Клаус" е използвано от пилота на "Меркурий-8", за да отбележи присътствието на НЛО. През 1968 год. тази традиция продължава и астронавтът Джеймс Ловел - цяла Америка чула думите му : "Бъдете сигурни Санта Клаус съществува !"

При полета си до Луната членовете на екипажа "Аполо 16" през април 1972 г. Чарлз Дюк и Джон Янг наблюдавали странни обекти, движещи се по отвесния склон на лунната гора. В Центъра за управление на полетите в Хюстън е зафиксиран диалогът: Дюк: "Виж, това е направено просто невероятно. Никога не съм виждал нещо подобно!" Янг: "Да, действително. Погледни, те се движат по стената!" След няколко минути астронавтите видели НЛО-то да прелита на малка височина над тях . През есента на 1973 г. началникът на отдела за информация към НАСА направил официално изявление: "По време на полетите по програмата "Аполо" астронавтите са наблюдавали обекти, които трудно биха могли да бъдат обяснени"

През 1980 година френското списание "Ла Решер" публикува документ от бивш американски войник, член на екипажа, открил разбит извънземен кораб в покрайнините на село Азтец в Мексико. Той прилага и показанията на двама войскови лекари, които непосредствено след катастрофата, участвали в аутопсията на намереното същество. То било високо 90 см., главата му представлявала 1/5 от цялото му тяло (при човека е 1/7). Потвърдена била липсата на гласни струни, език, зъби, черен дроб, бъбреци, панкреас и полови органи. Вместо кръв имало жълто-зеленикава течност, която при съприкосновение с въздуха се изпарявала, без да оставя следа. Подобен случай е регистриран и през 1947 г.

Източник: "Психо"