Войници видяха НЛО (новина)

Британски войник е видял 13 НЛО в небето над казармата си в Шропшир. Ефрейтор Марк Проктър е един от трима войници, които са забелязали обектите, докато са били нощен патрул. Проктър е снимал летателните апарати с мобилния си телефон и е доложил за “срещата” на командирите си.

Експертите от британското министерство на отбраната анализират разказа му, след като са наредили на Марк и другарите му да не разказват за случката. Наблюдението в района на казармите в Търн хил близо до Маркит Дейтън е станало два часа преди тричленен екипаж на полицейски хеликоптер да докладва за среща с огромен летателен апарат на 80 мили от Кардиф.

38-годишният ефрейтор Проктър от Първи батальон на ирландския полк си припомня как е видял НЛО малко след 11 ч. сутринта на 7 юни. “Бях дежурен в караулното помещение, когато отвън момчетата започнаха да викат. Отидох да проверя какво става и видях 13 самолета в небето. Те се движеха на зигзаг. Успях да снимам два, преди да изчезнат. Приличаха на многоцветни въртящи се кубове”.

Говорител на министерството на отбраната е заявил, че министерството анализира всички разкази за наблюдения на НЛО, за да провери дали няма евентуална военна заплаха.

Източник: "Психо"